Geschiedenis
Logo JCI Waasland

De basis van onze vereniging ligt in de Verenigde Staten, waar in 1915 H.Giessenbier begon met het oprichten van de Vereniging JCI.

Wist hij veel dat het zou uitgroeien tot een toonaangevende internationale beweging waar talrijke wereldleiders en captains of industry zouden uit voortkomen.

 

Van de verschillende Amerikaanse presidenten die voormalige leden waren was John F. Kennedy misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende.

 

Hij was zo overtuigd van wat JCI voor hem betekende dat het een permanente plaats had in het Oval Office, in de vorm van een stoel met het JCI logo erop, die naast deze stond met het logo van Harvard. Als Harvard voor Kennedy “theoretische kennis” betekende, was JCI voor hem “de toetsing van de theorie aan de praktijk”.

 

In 1936 wordt op het Europese continent de eerste afdeling opgericht, namelijk in Brussel. België trad als land officieel toe tot JCI in 1947 en JCI bleef wereldwijd groeien.

 

JCI België is opgesplitst in Vlaanderen en Wallonië, in Vlaanderen zijn er 5 districten met in totaal 42 lokale afdelingen.

JCI Waasland…

Een kort verleden maar met een grote toekomst voor de boeg!

Sint-Niklaas is als actieve stad, met veel ondernemende mensen, een meer dan geschikte voedingsbodem voor een lokale afdeling van JCI.

Vroeger bestond er een afdeling van JCI in de regio namelijk JCI Waasland maar deze bestaat niet meer. Hierdoor kwam dat in 2010 enkele mensen hun schouders onder

“JCI Sint-Niklaas” zetten en sinds de zomer van dat jaar waren wij “een afdeling in wording”.

Op zaterdag 7 mei vierde JCI Sint-Niklaas dan officieel zijn bestaan met een charterday.

Bezoek Andromeda Webdesign Agency